سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کژی با دانش راست می شود . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :7
بازدید دیروز :10
کل بازدید :6830
تعداد کل یاداشته ها : 21
04/2/13
6:45 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
آریان گوهر رخشان[2]
شرکت آریان گوهر رخشان از ابتدای دهه 90 با سه هدف کلی پا به دنیای گوهرها گذاشته است. از آنجا که صنعت طلا و جواهر علی‌ رغم گستردگی، سالیانی است که در زمینه سنگ های قیمتی فقط به عنوان مصرفه کننده ظاهر شده است؛ ما را بر آن داشت تا بتوانیم در این راستا گام برداریم. گام اول تولید علم در این زمینه بوده است. آریان گوهر رخشان، با آموزش دوره های مختلف گوهرتراشی و گوهرشناسی و بومی سازی این رشته در ایران از یک سو و از طرف دیگر با ترجمه کتب علمی، بازنویسی مقالات خارجی و راه اندازی حرفه ای ترین سایت در فضای اینترنتی گام موثری برداشته است. گام دوم حمایت از صنعت نوپای گوهرها در ایران بوده است. شرکت آرگو تصمیم دارد با عنایت خدای متعال و تلاش مضاعف، این صنعت نوظهور را به نقطه ای برساند تا نه تنها نیاز داخلی کشور عزیزمان ایران را برآورده کرده، بلکه انگیزه ای در صادرات محصولات تولید شده توسط هنرمندان ایرانی را ایجاد نماید. در این راستا علاوه بر واردات انواع دستگاه های جواهرتراشی و جواهرشناسی به جهت بومی سازی این صنعت و جلوگیری از خروج ارز، اقدام به ساخت انواع لوازم و تجهیزات فست، فانتزی، برش، پولیش، انبوه تراشی و نیز گوهرشناسی کرده است. همچنین با بهره گیری از دانش ایرانی، اقدام به ساخت دستاوردهای جدیدی در این علم نموده است. گام سوم ایجاد اشتغال می باشد که در واقع نوک پیکان و انگیزه اصلی برای ورود به این صنعت است. شرکت آریان گوهر رخشان با ایجاد بستر مناسبی در این راستا، از تمام توان و پتانسیل خود استفاده کرده است. لذا علاوه بر به کار گیری فارغ التحصیلان کارآزموده و خبره خود در این زمینه، با ایجاد کارگاههای گوهرتراشی، گوهر شناسی و ساخت و طراحی جواهرات در شهرهای مختلف ایران گام موثری در این زمنیه برداشته است. همچنین بر این باوریم که به جهت ناشناخته بودن انواع معادن سنگ های قیمتی در ایران می توان با جدیت بحث اکتشاف، استخراج و فرآوری سنگ های قیمتی را در این مرز بوم پی گیری نمود و از این جهت به بالندگی رسید.

خبر مایه
عناوین یادداشتهای وبلاگ
تراش Table Cut عناوین یادداشتها[1]

 

تراش کابوشن سنگ های قیمتیپس از آنکه سنگ مورد نظر خود را انتخاب کردید و آن را به قطعات کوچکتر تقسیم نموده و طرح بیضی را بر روی آن رسم نمودید،زمانتراش کابوشن سنگ قیمتی فرا می رسد. اگر با سنگی سخت، مثل یک تکه عقیق کار می کنید، با زبرترین چرخ و اگر روی ماده ای کوچک یا نرم کار مثل اپال یا فیروزه کار می کنید، با یکی از چرخ های نرم تر شروع نمایید.

قبل از شروع به تراش، دستگاه خود را بروی دور بالا بگذارید و چرخ انتخابی را به طور کامل مرطوب کنید. آب دو هدف مهم را عملی می کند. اول اینکه، به عنوان یک روان کننده عمل کرده و اصطکاک و حرارت را پایین نگه می دارد و دومین فایده آب این است که تراشه  را بیرون می برد که با این کار مانع گرفتگی چرخ می شوند. هنگامیکه در حال تراش سنگ هستید، مهم است که از بخش یک چهارم پائینی چرخ استفاده نمایید. اگر روی قسمتی بالاتر از خط میانی کار کنید، سنگ از دستتان در می آید.

 قسمت های اضافی کارتان را تراش دهید و آنها را خارج نمایید. برای اندازه گیری پیشرفت خود، از یک کولیس استفاده کنید. شابلون ها برای استفاده در کشیدن اشکال، فوق العاده هستند اما برای ابعاد، دقیق نمی باشند.کمی فضا برای مراحل باقی مانده خود نگه دارید. بر طبق اندازه کابوشن خود، ممکن است بخواهید به اندازه نیم میلی متر یا بیشتر فضا باقی بگذارید. این چیزی است که شما با تجربه کردن فرا می گیرید، زیرا این مقدار با توجه به سختی ماده و اندازه های گوهر، متفاوت است.

بعد از اینکه طرح را نسبتا ایجاد کردید زمان آن می رسد که اطراف سنگ بیضی را تراش دهید (همانند پوست کندن سیب) اطراف گوهر را با یک زاویه 45 درجه بصورت مورب بسایید. سپس یک دور مورب دیگر، تمام اطراف سنگ را در حدود 60 درجه بسایید و برخی از قسمت های تراش قبلی را باقی بگذارید. تراش اریب را تا زمانی که در مرکز به هم برسند، با زاویه هایی که در حال افزایش هستند، همچنان ادامه دهید.

در اولین نگاه، اگر مبتدی باشید، شاید بجز یک منطقه کوچک آنهم درست در مرکز سنگ ، به نظر برسد به طور کامل گنبدی نشده است. این به اندازه کافی خوب نیست. اگر حتی یک منطقه کوچک روی سنگتان داشته باشید که مسطح باشد و به درستی گنبدی شکل نشده باشد، سنگ قیمتی مورد نظر درست پولیش نخواهد شد. بدترین حالت ممکن وقتی است که این ناحیه قسمت بالای کار باشد، یعنی جائی که بیشتر از همه جلوی چشم است!

باید صبور باشید و کل سنگ را به طور یکسان به شکل گنبد، بتراشید. از هر دو سر و هر دو طرف به سنگ نگاه کنید. انحنای کار باید در هر جهت و در تمام بخش های رو به مرکز ، یکسان باشد. باید در هر مرحله این بررسی را انجام دهید اما به طور ویژه، این کار در اولین و زبرترین مرحله اهمیت دارد، زیرا هر گونه بی نظمی در این مرحله راحت تر از مراحل بعدی اصلاح می شود.

سوار کردن سنگ قیمتی بر روی نگین

همانگونه که گوهر را شکل می دهید و قبل از آن که سنگ به شکل مخروطی تبدیل شود، یک بخش عمودی کوچک در دو طرف باقی بگذارید. یک تراش مورب خیلی کوچک هم روی لبه پائینی کمربند (girdle) کارتان نیاز دارید که این کار در مرحله سنباده زنی ظریف انجام می شود. این تراش مورب از ورقه شدن لبه جلوگیری کرده و در عین حال منطقه کوچکی هم برای اتصال باقی می گذارد.

کابوشن ها معمولا در یک رکابی که سنگ قیمتی را نگه می دارند، استفاده می شوند. این محل نگهداری نگین با یک نوار نازک فلزی، به قطعه اصلی متصل شده است. بنابراین به کمی فضا برای این اتصال نیاز دارید. نگین دان برای اینکه گوهر را به شکلی مطمئن نگه دارد، باید از روی انحنای سنگ به سمت داخل خم شود. این مراحل در مورد سنگ هایی با سختی کم مانند اپال به طور ویژه ای مهم است. اگر لبه تیزی روی کمربند باقی بگذارید، سنگ ممکن است هنگام محکم شدن روی نگین دان، ورقه شود یا ترک بردارد. هر چه کناره ها تیزتر باشند، سنگ محکم تر در جای خود می ماند.

 

منبع مقاله:

سایت آریان گوهر رخشان (آرگو)

 

ثبت نام کلاس های گوهرتراشی و گوهرشناسی