سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دوستی پادشاهان و خیانتکاران، کمتر می پاید [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :30
بازدید دیروز :10
کل بازدید :6853
تعداد کل یاداشته ها : 21
04/2/13
7:21 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
آریان گوهر رخشان[2]
شرکت آریان گوهر رخشان از ابتدای دهه 90 با سه هدف کلی پا به دنیای گوهرها گذاشته است. از آنجا که صنعت طلا و جواهر علی‌ رغم گستردگی، سالیانی است که در زمینه سنگ های قیمتی فقط به عنوان مصرفه کننده ظاهر شده است؛ ما را بر آن داشت تا بتوانیم در این راستا گام برداریم. گام اول تولید علم در این زمینه بوده است. آریان گوهر رخشان، با آموزش دوره های مختلف گوهرتراشی و گوهرشناسی و بومی سازی این رشته در ایران از یک سو و از طرف دیگر با ترجمه کتب علمی، بازنویسی مقالات خارجی و راه اندازی حرفه ای ترین سایت در فضای اینترنتی گام موثری برداشته است. گام دوم حمایت از صنعت نوپای گوهرها در ایران بوده است. شرکت آرگو تصمیم دارد با عنایت خدای متعال و تلاش مضاعف، این صنعت نوظهور را به نقطه ای برساند تا نه تنها نیاز داخلی کشور عزیزمان ایران را برآورده کرده، بلکه انگیزه ای در صادرات محصولات تولید شده توسط هنرمندان ایرانی را ایجاد نماید. در این راستا علاوه بر واردات انواع دستگاه های جواهرتراشی و جواهرشناسی به جهت بومی سازی این صنعت و جلوگیری از خروج ارز، اقدام به ساخت انواع لوازم و تجهیزات فست، فانتزی، برش، پولیش، انبوه تراشی و نیز گوهرشناسی کرده است. همچنین با بهره گیری از دانش ایرانی، اقدام به ساخت دستاوردهای جدیدی در این علم نموده است. گام سوم ایجاد اشتغال می باشد که در واقع نوک پیکان و انگیزه اصلی برای ورود به این صنعت است. شرکت آریان گوهر رخشان با ایجاد بستر مناسبی در این راستا، از تمام توان و پتانسیل خود استفاده کرده است. لذا علاوه بر به کار گیری فارغ التحصیلان کارآزموده و خبره خود در این زمینه، با ایجاد کارگاههای گوهرتراشی، گوهر شناسی و ساخت و طراحی جواهرات در شهرهای مختلف ایران گام موثری در این زمنیه برداشته است. همچنین بر این باوریم که به جهت ناشناخته بودن انواع معادن سنگ های قیمتی در ایران می توان با جدیت بحث اکتشاف، استخراج و فرآوری سنگ های قیمتی را در این مرز بوم پی گیری نمود و از این جهت به بالندگی رسید.

خبر مایه
عناوین یادداشتهای وبلاگ
تراش Table Cut عناوین یادداشتها[1]

 

پس از اینکه سنگ قیمتی مورد نظر خود را تراش دادید و به شکل دلخواه گوهر خود رسیدید، هنگام شروع سنباده زنی قسمت های زبر است. به این مرحله در اصطلاح پیش پولیش می گویند. اگر از صفحه های الماس استفاده می کنید، این کار در چند مرحله انجام می شود. بطور معمول، از صفحه های الماسه به ترتیب 600، 600 و 1200 استفاده می کنیم. بعد از هر مرحله گوهرتان را بررسی کنید. مانند مرحله گذشته، به دنبال انحنای مناسب باشید. همچنین، سنگ را بررسی کنید تا مطمئن شوید که تمام خش های زبر مرحله قبل را برطرف کرده اید. این موضوع بسیار مهم است. اگر قبل از ورود به مرحله بعدی، تمام این خش ها را برطرف نکنید یک گوهر بی کیفیت خواهید داشت.

تراش کابوشن- عقیق-cabochon cuttingسطح گوهر باید به کاملا صاف و  بدون هیچگونه خش قابل مشاهده ای باشد. هر زمان که برای داشتن پولیشی با کیفیت بالا دچار مشکل شدید، به مرحله پیش پولیش برگردید. سنگ های با سختی کم مانند لاجورد و اپال به آسانی با صفحه الماس خراشیده می شوند. به عنوان مثال ، صفحه الماس 1200 پیش پولیش خوبی برای عقیق است اما برای گوهرهای با سختی کم، به وسیله ای نرم تر احتیاج دارید.

پس از انجام مرحله پیش پولیش، وارد قسمت پولیش سنگ قیمتی می شویم. یک روش معمول که اکثر گوهرتراشان بکار می برند، استفاده از اکسید آلومینیوم است. این پر کاربرد ترین روش پولیش موجود می باشد. این روش، بیش از هر روش دیگر ، پولیشی سطح بالا روی بیشتر مواد بوجود می آورد.

برای سنگ های قیمتی خانواده کوارتز و همچنین اپال از پودر سریم اکساید می توانیم استفاده کنیم که نتیجه خوبی نیز خواهد. درمورد اپال باید بسیار مراقب بالا رفتن حرارت باشید. سنگ ها هنگام پولیش شدن به سرعت داغ می شوند و گرما ممکن است اپال را از بین ببرد. از طرف دیگر یشم برای پولیش شدن به مقدار زیادی گرما و اصطهکاک نیاز دارد که با استفاده از  چرم یا نمد از اکسید کروم استفاده کنید.

یک روش دیگر در پولیش سنگ های کابوشن استفاده از پودر الماس است که می توان روی چرم یا پدهای ویژه استفاده کرد. با این حال، الماس هرگز محبوبیتی که در تراش فست دارد را میان کابوشن تراشان به دست نیاورده است. در مورد سنگ های قیمتی یاقوت سرخ و کبود نیز می توان از اکسید آلومینیوم استفاده کرد. اینها رایج ترین و مفیدترین روش های پولیش کردن هستند. با کمک این روش ها می توانید پولیشی آینه ای روی هر ماده ای به وجود بیاورید.

cabochon cutting-opal-تراش کابوشن اپال

در پایان کار پولیش بار دیگر سنگ قیمتی خود را مورد بررسی قرار دهید. هر گونه خراش یا سوراخ میزان نوری که از سطح منعکس می شود را کاهش می دهد.

نکته دیگری که باید به آن دقت کرد، این است که نمای کار چه میزان یکدست می باشد. کابوشن باید یک انحنای یکدست نسبت به سطحش داشته و شکل آن باید تصویری آینه ای از سمتی به سمت دیگر باشد. هیچ منطقه ای نباید ضخیم تر از نقطه مقابلش بوده و  برجستگی نباید وجود داشته باشد.

راه دیگر برای بررسی شک کابوشن سنگ قیمتی خود این است که گوهر را طوری نگه دارید که نور از سطح آن بازتاب شود. گوهر را حرکت دهید تا نور از بالای آن عبور کند. اگر سطح به طور صحیح تراش خورده باشد، شما دسته ای از نور منعکس شده را می بینید که به طور یکسان روی سطح می لغزند. در صورت وجود هر گونه بی نظمی، این دسته نور شروع به لغزش می کند. غالبا دلیل این امر وجود یک منطقه پهن در بالای سنگ قیمتی است.. وقتی از کنار به آن نگاه می کنیم، دیدن این مشکل سخت بنظر می آید اما هنگامی که نور از بالای آن می گذرد، آشکار خواهد شد. اگر از نزدیک نیز به سنگ قیمتی نگاه کنید، آن منطقه احتمالا پولیش خوبی نیز ندارد.

 هنر تراش، به ویژه تراش کابوشن، فنی است که در کلاس های آموزش گوهرتراشی آریان گوهر رخشان زیر نظر اساتید مجرب این فن، می توانید بیاموزید. 

 

منبع مقاله:

سایت آریان گوهر رخشان (آرگو)

 

ثبت نام کلاس های گوهرتراشی و گوهرشناسی