سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ایمان آن است که راستى را بر گزینى که به زیان تو بود بر دروغى که تو را سود دهد ، و گفتارت بر کردارت نیفزاید و چون از دیگرى سخن گویى ترس از خدا در دلت آید . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :1
بازدید دیروز :10
کل بازدید :6824
تعداد کل یاداشته ها : 21
04/2/13
6:2 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
آریان گوهر رخشان[2]
شرکت آریان گوهر رخشان از ابتدای دهه 90 با سه هدف کلی پا به دنیای گوهرها گذاشته است. از آنجا که صنعت طلا و جواهر علی‌ رغم گستردگی، سالیانی است که در زمینه سنگ های قیمتی فقط به عنوان مصرفه کننده ظاهر شده است؛ ما را بر آن داشت تا بتوانیم در این راستا گام برداریم. گام اول تولید علم در این زمینه بوده است. آریان گوهر رخشان، با آموزش دوره های مختلف گوهرتراشی و گوهرشناسی و بومی سازی این رشته در ایران از یک سو و از طرف دیگر با ترجمه کتب علمی، بازنویسی مقالات خارجی و راه اندازی حرفه ای ترین سایت در فضای اینترنتی گام موثری برداشته است. گام دوم حمایت از صنعت نوپای گوهرها در ایران بوده است. شرکت آرگو تصمیم دارد با عنایت خدای متعال و تلاش مضاعف، این صنعت نوظهور را به نقطه ای برساند تا نه تنها نیاز داخلی کشور عزیزمان ایران را برآورده کرده، بلکه انگیزه ای در صادرات محصولات تولید شده توسط هنرمندان ایرانی را ایجاد نماید. در این راستا علاوه بر واردات انواع دستگاه های جواهرتراشی و جواهرشناسی به جهت بومی سازی این صنعت و جلوگیری از خروج ارز، اقدام به ساخت انواع لوازم و تجهیزات فست، فانتزی، برش، پولیش، انبوه تراشی و نیز گوهرشناسی کرده است. همچنین با بهره گیری از دانش ایرانی، اقدام به ساخت دستاوردهای جدیدی در این علم نموده است. گام سوم ایجاد اشتغال می باشد که در واقع نوک پیکان و انگیزه اصلی برای ورود به این صنعت است. شرکت آریان گوهر رخشان با ایجاد بستر مناسبی در این راستا، از تمام توان و پتانسیل خود استفاده کرده است. لذا علاوه بر به کار گیری فارغ التحصیلان کارآزموده و خبره خود در این زمینه، با ایجاد کارگاههای گوهرتراشی، گوهر شناسی و ساخت و طراحی جواهرات در شهرهای مختلف ایران گام موثری در این زمنیه برداشته است. همچنین بر این باوریم که به جهت ناشناخته بودن انواع معادن سنگ های قیمتی در ایران می توان با جدیت بحث اکتشاف، استخراج و فرآوری سنگ های قیمتی را در این مرز بوم پی گیری نمود و از این جهت به بالندگی رسید.

خبر مایه
عناوین یادداشتهای وبلاگ
تراش Table Cut عناوین یادداشتها[1]

 

نقشه تراش برلیان-brilliant cutاکنون که بااصول و قواعد تراش فست آشنا شدید، شما را با یک نوع بسیار معروف و پرکاربرد تراش مهندسی آشنا می سازیم. نام این نوع تراش، برلیان نام دارد. 

در ابتدا سنگ را به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید هیچگونه ترک و یا شکافی در آن به چشم نمی خورد. سپس گوهر را به یک میل داپ متصل کرده و آن را در دستگاه فست بگذارید. داپ می تواند در طول تراش، آزادانه از سمتی به سمت دیگر برود و شما حتی می توانید آن را به منظور بررسی، بلند کنید.

 

تراش پاویلیون (pavilion)

یک صفحه تراش زبر روی دستگاه بگذارید. سرعت را روی متوسط قرار داده و شیر آب را باز کنید. کل صفحه را کاملا مرطوب نمایید و در صورت لزوم، آب را با انگشتانتان پخش کنید. اکنون به دستورالعمل ها نگاه کنید. در تصویر مشخص است که 8 پاویلیون وجود دارد که زاویه های اصلی شان در زاویه 42 درجه تراش خورده اند. زاویه دستگاهتان را روی 42 درجه تنظیم نمایید. آنها در تنظیمات شاخص 96، 12، 24، 36، 48، 60، 72  و 84  درجه تراش می خورند. برای اولین زاویه (فست)،  شاخص را روی دستگاهتان بر 96 تنظیم کنید. ارتفاع را طوری تنظیم نمایید که سنگ فقط صفحه (چرخ گردان) را لمس کند. 

سپس آب و دستگاه را روشن کنید. به آرامی سنگ را به صفحه نزدیک کرده و آن را در سراسر سطح، جلو و عقب ببرید. تنها به اندازه ای اعمال فشار کنید که برای نگه داشتن سنگ در تماس با سطح تراش، کافی باشد. هنگامیکه اولین فست (زاویه) تان تراش خورد، سنگ را به طرف تنظیمات شاخص مقابل یعنی 48 درجه بچرخانید. این پروسه تراش را آنقدر ادامه دهید تا فست به عمق انتخابی و بطور کامل تراش بخورد. حالا به سنگتان نگاه کنید. آیا دو فستی که تراشیده اید در مرکز به هم رسیده اند؟ اگر رسیده اند، به این معنی است که شما دستگاه را بیش از اندازه عمیق تنظیم کرده اید. شکل صحیح در ابتدا این است که فستی که بر روی سنگ راف خود انجام داده اید در انتها به هم نرسند. سر را کمی پائین بیاورید و هر دو فست را دوباره بتراشید. این پروسه پائین آوردن سر و تراش مجدد فست ها را تکرار کنید تا زمانی که در مرکز به هم برسند. زمانی که عمق کارتان را به درستی تنظیم کردید، باقیمانده زوایای اصلی پاویلیون را روی تنظیمات شاخص 12، 24، 36، 60، 72 و 84 بتراشید. اگر متوجه شدید که یکی از این زوایا به مرکز نمیرسد، یا یک منطقه تراش نخورده سطحی در خود دارد، دوباره سنگ را پائین بیاورید. تمامی زوایای اصلی را در این عمق بتراشید.

 

منبع مقاله:

سایت آریان گوهر رخشان (آرگو)

 

ثبت نام کلاس های گوهرتراشی و گوهرشناسی