سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش، میراثی ارجمند و نعمتی، عام و گسترده است . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :24
بازدید دیروز :10
کل بازدید :6847
تعداد کل یاداشته ها : 21
04/2/13
7:3 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
آریان گوهر رخشان[2]
شرکت آریان گوهر رخشان از ابتدای دهه 90 با سه هدف کلی پا به دنیای گوهرها گذاشته است. از آنجا که صنعت طلا و جواهر علی‌ رغم گستردگی، سالیانی است که در زمینه سنگ های قیمتی فقط به عنوان مصرفه کننده ظاهر شده است؛ ما را بر آن داشت تا بتوانیم در این راستا گام برداریم. گام اول تولید علم در این زمینه بوده است. آریان گوهر رخشان، با آموزش دوره های مختلف گوهرتراشی و گوهرشناسی و بومی سازی این رشته در ایران از یک سو و از طرف دیگر با ترجمه کتب علمی، بازنویسی مقالات خارجی و راه اندازی حرفه ای ترین سایت در فضای اینترنتی گام موثری برداشته است. گام دوم حمایت از صنعت نوپای گوهرها در ایران بوده است. شرکت آرگو تصمیم دارد با عنایت خدای متعال و تلاش مضاعف، این صنعت نوظهور را به نقطه ای برساند تا نه تنها نیاز داخلی کشور عزیزمان ایران را برآورده کرده، بلکه انگیزه ای در صادرات محصولات تولید شده توسط هنرمندان ایرانی را ایجاد نماید. در این راستا علاوه بر واردات انواع دستگاه های جواهرتراشی و جواهرشناسی به جهت بومی سازی این صنعت و جلوگیری از خروج ارز، اقدام به ساخت انواع لوازم و تجهیزات فست، فانتزی، برش، پولیش، انبوه تراشی و نیز گوهرشناسی کرده است. همچنین با بهره گیری از دانش ایرانی، اقدام به ساخت دستاوردهای جدیدی در این علم نموده است. گام سوم ایجاد اشتغال می باشد که در واقع نوک پیکان و انگیزه اصلی برای ورود به این صنعت است. شرکت آریان گوهر رخشان با ایجاد بستر مناسبی در این راستا، از تمام توان و پتانسیل خود استفاده کرده است. لذا علاوه بر به کار گیری فارغ التحصیلان کارآزموده و خبره خود در این زمینه، با ایجاد کارگاههای گوهرتراشی، گوهر شناسی و ساخت و طراحی جواهرات در شهرهای مختلف ایران گام موثری در این زمنیه برداشته است. همچنین بر این باوریم که به جهت ناشناخته بودن انواع معادن سنگ های قیمتی در ایران می توان با جدیت بحث اکتشاف، استخراج و فرآوری سنگ های قیمتی را در این مرز بوم پی گیری نمود و از این جهت به بالندگی رسید.

خبر مایه
عناوین یادداشتهای وبلاگ
تراش Table Cut عناوین یادداشتها[1]

برگرفته از سایت آریان گوهر رخشان (آرگو)

در مقالات قبل به تراش های ابتدایی جواهرات، Point Cut وTable Cut پرداخته بودیم، سپس تراش جواهر Old Single Cut رامعرفی کردیم که نوع کامل تری از گوهرتراشی محسوب می شود. در این مطلب قصد داریم تراش Rose Cut را معرفی کنیم که نوع پیشرفته تری از تراش جواهرات است.تراش ­rose cut یکی از اشکال کلاسیک تراش الماس است و به دلیل اینکه شباهت زیادی به غنچه گل رز دارد با این نام شناخته می شود.

این نوع تراش جواهر فاقد هرگونه سطح تخت (Table) به عنوان پایه بوده ولی دارای تعداد زیادی سطح در نیمکره بالایی جواهر است. این سطوح معمولاً به شکل مثلث هستند و به سمت بالای سنگ متمرکز شده اند. چنین ساختاری معمولا در دو ردیف در Rose Cut وجود دارد که شامل شش مثلت می شوند ولی در برخی سنگ های قیمتی بزرگتر تعداد ردیف ها، بیشتر خواهد بود.

 

تاریخچه برش Rose Cut

اکثر افراد بر این باورند که این نوع برش الماس در شهرهای اروپا در 1520 معرفی شده ولی برخی می گویند که این نوع تراش حدود سال 1400 در هند شکل گرفته است. با این وجود این نوع گوهر تراشی در بین قرن های 16 تا 18 میلادی استفاده می شده است. جواهرتراشان باستانی دلایل زیادی برای استفاده ازcut Rose داشتند. مهمترین دلیل، به حداکثر رساندن وزن گوهر تراش خورده بود؛ زیرا با این شیوه برش می توان تا حد زیادی از سنگ خام را مورد استفاده قرار داد. از سوی دیگر، تراش به شیوه cut Rose با ابزارآلات جواهر تراشی ساده و ابتدایی نیز ممکن است. البته با توجه به پیشرفت تکنولوژی و بهبود شگرف تجهیزات جواهر تراشی، روش های بهتری برای تراش جواهرات به وجود آمده است.

جواهرسازان باستانی گاهی اوقات در زیر سنگی که به شکل Rose Cut تراشیده شده بود یک لایه فویل فلزی براق قرار می دادند تا نوری که به آن می رسید را در سنگ بازتاب کند.بدین گونه گوهر درخشان تر به نظر می آمد. امروزه بسیاری از سنگ های قیمتی که به این شکل تراش خورده با استفاده از دستگاه های جدید به شکل برلیان تراش داده شده اند به همین دلیل یافتن گوهری که هنوز این نوع تراش را داشته باشد، بسیار دشوار است.