سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کسی که ساعتی بر خواری فراگرفتن شکیبایی نورزد، همواره در خواری نادانی باقی بماند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :29
بازدید دیروز :10
کل بازدید :6852
تعداد کل یاداشته ها : 21
04/2/13
7:11 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
آریان گوهر رخشان[2]
شرکت آریان گوهر رخشان از ابتدای دهه 90 با سه هدف کلی پا به دنیای گوهرها گذاشته است. از آنجا که صنعت طلا و جواهر علی‌ رغم گستردگی، سالیانی است که در زمینه سنگ های قیمتی فقط به عنوان مصرفه کننده ظاهر شده است؛ ما را بر آن داشت تا بتوانیم در این راستا گام برداریم. گام اول تولید علم در این زمینه بوده است. آریان گوهر رخشان، با آموزش دوره های مختلف گوهرتراشی و گوهرشناسی و بومی سازی این رشته در ایران از یک سو و از طرف دیگر با ترجمه کتب علمی، بازنویسی مقالات خارجی و راه اندازی حرفه ای ترین سایت در فضای اینترنتی گام موثری برداشته است. گام دوم حمایت از صنعت نوپای گوهرها در ایران بوده است. شرکت آرگو تصمیم دارد با عنایت خدای متعال و تلاش مضاعف، این صنعت نوظهور را به نقطه ای برساند تا نه تنها نیاز داخلی کشور عزیزمان ایران را برآورده کرده، بلکه انگیزه ای در صادرات محصولات تولید شده توسط هنرمندان ایرانی را ایجاد نماید. در این راستا علاوه بر واردات انواع دستگاه های جواهرتراشی و جواهرشناسی به جهت بومی سازی این صنعت و جلوگیری از خروج ارز، اقدام به ساخت انواع لوازم و تجهیزات فست، فانتزی، برش، پولیش، انبوه تراشی و نیز گوهرشناسی کرده است. همچنین با بهره گیری از دانش ایرانی، اقدام به ساخت دستاوردهای جدیدی در این علم نموده است. گام سوم ایجاد اشتغال می باشد که در واقع نوک پیکان و انگیزه اصلی برای ورود به این صنعت است. شرکت آریان گوهر رخشان با ایجاد بستر مناسبی در این راستا، از تمام توان و پتانسیل خود استفاده کرده است. لذا علاوه بر به کار گیری فارغ التحصیلان کارآزموده و خبره خود در این زمینه، با ایجاد کارگاههای گوهرتراشی، گوهر شناسی و ساخت و طراحی جواهرات در شهرهای مختلف ایران گام موثری در این زمنیه برداشته است. همچنین بر این باوریم که به جهت ناشناخته بودن انواع معادن سنگ های قیمتی در ایران می توان با جدیت بحث اکتشاف، استخراج و فرآوری سنگ های قیمتی را در این مرز بوم پی گیری نمود و از این جهت به بالندگی رسید.

خبر مایه
عناوین یادداشتهای وبلاگ
تراش Table Cut عناوین یادداشتها[1]

 

تراش کابوشن-cabochon cut

نام Cabochon از کلمه فرانسوی Caboche به معنای گنبد کوچک گرفته شده است و به نوعی تراش که به صورت بدون سطح است، اطلاق می شود. در واقع قسمت بالای گوهر به شکل محدب و قسمت زیرین آن مسطح است که حالتی گنبدگونه بوجود می آورند. به این نوع تراش در ایران کابوشنیا دامله می گویند. یکی از بزرگترین مزیت های این روش تراش به صرفه بودن آن است زیرا در مقایسه با تراش های دیگر وزن کمتری از سنگ خام (Rough) برای تراش از بین می رود و در نتیجه سنگ حاصل، وزن بیشتری خواهد داشت.

در اواخر قرن 13 و در اوایل قرن 14 میلادی، علاقه برای ایجاد گوهر هایی با سطح و در نتیجه ایجاد چرخش نور درون سنگ افزایش یافت و در زمان رنسانس این علاقه به گونه ای شدت گرفت که علم و هنر کنترل نور درون سنگ قیمتی به توسعه علم گوهرشناسی و طبیعتاً گوهرتراشی انجامید. علاقه به این نوع گوهرتراشی اندک اندک سراسر اروپا را فرا گرفت و در نهایت باعث شد مدیریت نور به موضوع اصلی در گوهر تراشی مبدل شود.

انگشتر با تراش کابوشن

حال این سوال پیش می آید که چرا بعد از چندین قرن تلاش در این زمینه و بوجود آمدن ابزار دقیق گوهرتراشی، هنوز از تراش کابوشن استفاده می شود؟ این نوع تراش معمولاً برای سنگ های غیر شفاف استفاده می شود. همانطور که می دانید سنگ های که سختی موسآنها کمتر از 7 است به راحتی خراشیده می شوند و مسلماٌ خراش های زیاد روی گوهر جذابیت آن را کم می کند به همین دلیل گوهر های که سختی کمتر از 7 دارند و کدر هستند به شکل کابوشن پلیش داده می شوند تا خراش ها کمتر به نظر بیایند. به همین دلیل بسیاری از سنگ ها از جمله اوپال، فیروزه و عقیق به این شکل تراشیده می شوند.

از این تراش برای سنگ های دارای ستاره (مانند Star Sapphire) و سنگ های چشم گربه ای استفاده می شود. به دلیل آنکه چشم حساسیت کمتری نسبت به عدم تقارن در بیضی دارد معمولاً سطح زیرین کابوشن ها بیضی در نظر گرفته می شود. دلیل دیگر این انتخاب ترکیب زیبای گنبد بیضوی است که معمولاً مشتریان بیشتری را به خود جلب می کند.

اگر شما هم به تراش سنگ های قیمتی و یا گوهرشناسی علاقه دارید می توانید از کلاس های آموزشی شرکت آرگو استفاده نمایید و اگر این حرفه را آموخته اید می توانید از شرکت آرگو انواع دستگاه های گوهرشناسی و گوهرتراشی را تهیه نمایید.