سفارش تبلیغ
صبا ویژن
محبّت دنیا، خرد را تباه می کند و دل را ازشنیدن حکمت باز می دارد و کیفری دردناک می آورد . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :9
بازدید دیروز :10
کل بازدید :6832
تعداد کل یاداشته ها : 21
04/2/13
6:49 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
آریان گوهر رخشان[2]
شرکت آریان گوهر رخشان از ابتدای دهه 90 با سه هدف کلی پا به دنیای گوهرها گذاشته است. از آنجا که صنعت طلا و جواهر علی‌ رغم گستردگی، سالیانی است که در زمینه سنگ های قیمتی فقط به عنوان مصرفه کننده ظاهر شده است؛ ما را بر آن داشت تا بتوانیم در این راستا گام برداریم. گام اول تولید علم در این زمینه بوده است. آریان گوهر رخشان، با آموزش دوره های مختلف گوهرتراشی و گوهرشناسی و بومی سازی این رشته در ایران از یک سو و از طرف دیگر با ترجمه کتب علمی، بازنویسی مقالات خارجی و راه اندازی حرفه ای ترین سایت در فضای اینترنتی گام موثری برداشته است. گام دوم حمایت از صنعت نوپای گوهرها در ایران بوده است. شرکت آرگو تصمیم دارد با عنایت خدای متعال و تلاش مضاعف، این صنعت نوظهور را به نقطه ای برساند تا نه تنها نیاز داخلی کشور عزیزمان ایران را برآورده کرده، بلکه انگیزه ای در صادرات محصولات تولید شده توسط هنرمندان ایرانی را ایجاد نماید. در این راستا علاوه بر واردات انواع دستگاه های جواهرتراشی و جواهرشناسی به جهت بومی سازی این صنعت و جلوگیری از خروج ارز، اقدام به ساخت انواع لوازم و تجهیزات فست، فانتزی، برش، پولیش، انبوه تراشی و نیز گوهرشناسی کرده است. همچنین با بهره گیری از دانش ایرانی، اقدام به ساخت دستاوردهای جدیدی در این علم نموده است. گام سوم ایجاد اشتغال می باشد که در واقع نوک پیکان و انگیزه اصلی برای ورود به این صنعت است. شرکت آریان گوهر رخشان با ایجاد بستر مناسبی در این راستا، از تمام توان و پتانسیل خود استفاده کرده است. لذا علاوه بر به کار گیری فارغ التحصیلان کارآزموده و خبره خود در این زمینه، با ایجاد کارگاههای گوهرتراشی، گوهر شناسی و ساخت و طراحی جواهرات در شهرهای مختلف ایران گام موثری در این زمنیه برداشته است. همچنین بر این باوریم که به جهت ناشناخته بودن انواع معادن سنگ های قیمتی در ایران می توان با جدیت بحث اکتشاف، استخراج و فرآوری سنگ های قیمتی را در این مرز بوم پی گیری نمود و از این جهت به بالندگی رسید.

خبر مایه
عناوین یادداشتهای وبلاگ
تراش Table Cut عناوین یادداشتها[1]

 

Old European Cut

برش موسوم به روش سنتی اروپایی (Old European Cut) که دارای تعداد زیادی سطح کوچک است پایه برش مشهور Round Brilliant محسوب می شود. این نوع تراش در قرن هیجدهم بسیار پرکاربرد بوده است تا جایی که در سال 1919 بهترین برش الماس محسوب می شد و به طور معمول در تمام عتیقه فروشی ها می توان جواهری را یافت که دارای این نوع تراش باشد.

تراش Old European Cut با توجه به ویژگی های الماس و با اندازه گیری های دقیق بوجود آمده است تا حداکثر میزان درخشندگی را برای الماس بوجود بیاورد. این تراش قبل از بوجود آمدن اره الماس مورد استفاده طراحی شده و تماماً با دست تراشیده می شده است. Pavilion این تراش بسیار بلند است و تاج (Crown)بزرگی دارد. 

Open Culet

یکی از مهمترین ویژگی های این تراش وجود Culet باز (Open Culet) است که باعث می شود سنگ در زیر نور شمع بسیار زیباتر به نظر آید و نور در آن بچرخد، ولی در زیر نور لامپ open Culet به شکل سوراخی بر روی گوهر به نظر می رسد که چندان دلچسب نیست. این نوع تراش مانند تراش Old Mine Cut رنگ واقعی سنگ را تا حدی پنهان می نماید و به دلیل چرخش نور، سنگ را روشن تر جلوه می دهد.

اگر شما هم به گوهرشناسی و جواهرتراشی علاقه دارید می توانید از از کلاس های آموزشی و دستگاه های جواهرشناسی و گوهرتراشی شرکت آرگو استفاده کنید.


  
  

تراش Old Mine Cut

برش موسوم به Old Mine Cut در اواخر قرن هفدهم میلادی توسط یک معدنچی پیر به وجود آمد.اگر چه این برش با برش round brilliant تفاوت های بسیاری دارد، اما round brilliant در واقع گونه تکامل یافته از برش Old Mine Cutبه حساب می آید. تراش Old Mine Cut برخلاف شیوه round brilliant بیشتر به شمای شکل هندسی مربع نزدیک است تا شکل هندسی دایره که بنیان گونه round brilliant را تشکیل می دهد.

برش Old Mine Cut به وسیله تاج بالای الماس، سطح های کوچک، pavilion بلند و سطح زیرین (Culet) بزرگ شناخته می شود. این نوع برش دارای اسامی دیگری است که از مهمترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • old miner
  • Peruzzi cut
  • triple cut brilliant
 

تراش Old Mine Cut

به دلیل اینکه این نوع برش به اره الماس (diamond saw) نیاز ندارد، برای مدت زیادی جز استاندارهای برش الماس در اروپا محسوب می شد. اگرچه امروزه از این نوع برش برای تراشیدن گوهرها به ندرت استفاده می شود اما می توان گوهر های قدیمی برش خورده بدین شیوه را در عتیقه فروشی ها و موزه های جواهرات یافت.

در گوهر هایی که با این روش تراش داده می شوند، معمولاً شکل اصلی سنگ ، تا حد زیادی حفظ می شود و در بسیاری موارد ، گوهر از نظر تراش دارای تقارن خوبی نیست اما در عوض وزن بیشتری نسبت به هم ردیفان خود دارد. امروزه دقت دستگاه های تراش جواهرات بسیار بالا رفته است و کمتر کسی است که متوجه تقارن تراش گوهر و... نشود. اما تراش Old Mine Cut دارای اصالت و زیبایی سحرآمیز خود است و همین امر است که افراد را به سمت خود جذب می کند.

در همین راستا شرکت آرگو برگزار کننده کلاس های جواهر شناسی و جواهر تراشی می تواند شما را در زمینه تراش جواهرات کمک نماید. تنها کافی است که با روابط عمومی این شرکت تماس حاصل فرمایید.


  
  

برگرفته از سایت آریان گوهر رخشان (آرگو)

در مقالات قبل به تراش های ابتدایی جواهرات، Point Cut وTable Cut پرداخته بودیم، سپس تراش جواهر Old Single Cut رامعرفی کردیم که نوع کامل تری از گوهرتراشی محسوب می شود. در این مطلب قصد داریم تراش Rose Cut را معرفی کنیم که نوع پیشرفته تری از تراش جواهرات است.تراش ­rose cut یکی از اشکال کلاسیک تراش الماس است و به دلیل اینکه شباهت زیادی به غنچه گل رز دارد با این نام شناخته می شود.

این نوع تراش جواهر فاقد هرگونه سطح تخت (Table) به عنوان پایه بوده ولی دارای تعداد زیادی سطح در نیمکره بالایی جواهر است. این سطوح معمولاً به شکل مثلث هستند و به سمت بالای سنگ متمرکز شده اند. چنین ساختاری معمولا در دو ردیف در Rose Cut وجود دارد که شامل شش مثلت می شوند ولی در برخی سنگ های قیمتی بزرگتر تعداد ردیف ها، بیشتر خواهد بود.

 

تاریخچه برش Rose Cut

اکثر افراد بر این باورند که این نوع برش الماس در شهرهای اروپا در 1520 معرفی شده ولی برخی می گویند که این نوع تراش حدود سال 1400 در هند شکل گرفته است. با این وجود این نوع گوهر تراشی در بین قرن های 16 تا 18 میلادی استفاده می شده است. جواهرتراشان باستانی دلایل زیادی برای استفاده ازcut Rose داشتند. مهمترین دلیل، به حداکثر رساندن وزن گوهر تراش خورده بود؛ زیرا با این شیوه برش می توان تا حد زیادی از سنگ خام را مورد استفاده قرار داد. از سوی دیگر، تراش به شیوه cut Rose با ابزارآلات جواهر تراشی ساده و ابتدایی نیز ممکن است. البته با توجه به پیشرفت تکنولوژی و بهبود شگرف تجهیزات جواهر تراشی، روش های بهتری برای تراش جواهرات به وجود آمده است.

جواهرسازان باستانی گاهی اوقات در زیر سنگی که به شکل Rose Cut تراشیده شده بود یک لایه فویل فلزی براق قرار می دادند تا نوری که به آن می رسید را در سنگ بازتاب کند.بدین گونه گوهر درخشان تر به نظر می آمد. امروزه بسیاری از سنگ های قیمتی که به این شکل تراش خورده با استفاده از دستگاه های جدید به شکل برلیان تراش داده شده اند به همین دلیل یافتن گوهری که هنوز این نوع تراش را داشته باشد، بسیار دشوار است.


  
  

برگرفته از سایت آریان گوهر رخشان (آرگو)

 

در مطالب قبلی از سلسله مقالات آشنایی با تارخچه تراش جواهرات، به بررسی تراش Point Cut و تراشیدن جواهر به شیوهTable Cut پرداخته و درباره مزیت تراش به شیوه Culet، توضیحاتی را خدمت مخاطبین گرامی سایت آرگو ارائه کرده بودیم.در این شیوه قسمت زیرین گوهر به صورت صاف و مسطح تراش داده می شود که به افزایش استحکام ساختاری سنگ تراش خورده و ممانعت از گسترش ترک ها یاری می رساند.در ادامه این سری مقالات، توضیحاتی را در مورد شیوه تراش Old Single Cut خدمت علاقه مندان به صنعت جواهرتراشی ارائه می دهیم.

تراش Old Single Cut در واقع نوع پیشرفته تر از برش معروف Table Cut محسوب می شود،در این شیوه به جای چهار گوشه تیز، سطوح کوچکی را بوجود می آوردند که زیبایی الماس را دوچندان کرده و بدین ترتیب گوهر دارای هشت وجه در قسمت تاج، و یک صفحه مسطح (Table) در قسمت زیرین می شود. به دلیل وجود همین هشت وجه این نوع تراش جواهر به نام برش هشت وجهی سنتی (Old Eight Cut) نیز مشهور است.جالب آنکه در این نوع تراش در قسمت Pavilion سنگ نیز هشت وجه را بوجود می آورند که گاهی جواهرتراش این سطوح را به یک Table کوچک ختم می کند.

اگر به حرفه جواهر تراشی علاقمند هستید،میتوانید از خدمات آرگو استفاده نمایید. شرکت آرگو، برگزار کننده دوره های آموزشی جواهرشناسی و جواهرتراشی در ایران است و انواع دستگاه های گوهرشناسی و گوهرتراشی را عرضه می کند.


  
  

سایت آریان گوهر رخشان - مقالات تراش سنگ های قیمتی

تراش point cut

الماس از جایگاه خاصی در میان جواهرات و گوهرهای قیمتی برخوردار است.شاید این سوال برای شما هم مطرح باشد که تاریخ تراشکاری این پدیده چشم نواز به چه دورانی باز می گردد؟

بنا به مستندات تاریخی اولین الماس تراشی های موفق مربوط به قرون وسطی است. در آن دوران اولین پیشرفت های گوهر تراشی نوعی صیقل دادن بود. در این روش که با استفاده از روغن زیتون و پودر الماس انجام میشد گوهر تراشان کریستال خام و برش نخورده (Rough) را صیقل می دادند که نتیجه آن یک الماس 8 وجهی (octahedral) بود. این روش برش الماس در اصطلاح Point Cutخوانده می شود. این نوع تراش را می توانید در انگشترهای بسیار قدیمی که نگین الماس دارند مشاهده کنید.

در مطالب آینده انواع دیگر تراش جواهرات را هرچند مختصر به شما معرفی خواهیم کرد. اگر به هنر گوهر تراشی ، علاقه دارید می توانید در کلاس های گوهرشناسی و گوهرتراشی شرکت آرگو شرکت نمایید.


  
  
<      1   2   3   4   5      >